Påskesangtime 2022

Påskesangtime for 4. klasse
Onsdag, 6. april 2022
Kl. 10:00 - 11:00
Koordinator: Ane Mette Kjærgaard Kristensen
 
I år deltager vi kun i Herning kirke
 
Tovholdere i kirkerne

Herning Kirke: Ane Mette Kristensen

Vildbjerg Kirke; Jerry Vergara
 
Sdr. Felding Kirke;  
 
 
Bustransport til dette arrangement betales
af Center for Børn og Læring (CBL)
Friskolerne skal søge om at få dækket 
transporten af kirken

Påskesangtime

Et samarbejde mellem kirkerne, folkeskolerne og Herning Billedskole
 
I 25 år har vi afholdt til påskesang i Herning kommune. Det er derfor efterhånden blevet en dejlig og gammel tradition. Hvert år deltager ca. 20 skoler og mellem 500 - 700 børn.

Påskesangtimen varer ca. 1 time og alle de tilmeldte skoler fordeles i 3 kirker. Det finder sted i Vildbjerg kirke, Herning kirke og Assing eller Sdr. Felding kirke, som skiftesvis åbner dørene for de spændte børn. Center for børn og læring betaler for transportudgifter for kommunens folkeskoler, så alle har lige muligheder for at deltage.

Børnene skal hjemme på skolerne øve sig på nogle af påskens salmer. Vi synger; Du kom til vor runde jord, Hil dig frelser og forsoner, Det var en søndag lys og grøn, I østen stiger solen op, Se hvilket menneske, Dig være ære og Hvorfor blev Jesus slå't ihjel.

Hjemme på skolerne har børnene også arbejdet med at udtrykke sig gennem billedkunst. Herning billedskole udarbejder hvert år en ny fin ide til, hvordan vi kan udtrykke påskens fortællinger gennem kunst. Det er blevet til smukke lanterne, farverige collager, folde-bøger mm gennem tiden, som pynter flot op i kirken.

Når vi mødes til påskesang, sidder børnene spændte og kigger efter, om det de har været med til at male eller skabe kommer med i et slideshow på det store lærrede i kirken, når præsten fortæller om påsken - Og stolte bliver de hver gang.